Belangrijke Ziyech is frustratie niet de baas, linkspoot ziet Marokko winnen

Ziyech scoort, maar gaat na uur gebarend en gefrustreerd naar de kant bij Marokko

8 juni om 07:52
Laatste update: 8 juni om 07:54

Hakim Ziyech was vrijdag belangrijk voor Marokko in het WK-kwalificatieduel met Zambia, maar toch kon de linkspoot na zo'n zestig minuten spelen zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken. Ziyech werd toen gewisseld door bondscoach Walid Regragui.

Zaterdagavond speelde Marokko in Agadir tegen Zambia, dat het enkele maanden geleden nog trof op de Afrika Cup. Na een minuut of zes was het al raak voor Ziyech: de oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax benutte een strafschop die Youssef En-Nesyri had versierd: 1-0.

In de minuten die volgden was Marokko dominant, maar niet enorm gevaarlijk. Het lukte Zambia relatief makkelijk om op de been te blijven. Na iets meer dan een uur spelen besloot Regragui wissels door te voeren, tot ongenoegen van Ziyech: hij werd samen met En-Nesyri naar de kant gehaald. Ziyech maakte er geen geheim van dat hij naar niet blij mee was, onder meer aan de hand van verschillende gebaren.

Uiteindelijk wist Marokko de overwinning over de streep te trekken. Enkele minuten na de aftocht van Ziyech verdubbelde Eliesse Ben Seghir de marge, terwijl Edward Chilufya de einduitslag namens Zambia bepaalde op 2-1. Bij Marokko bleef PSV-middenvelder Ismael Saibari de hele wedstrijd op de bank.