Sturing blijft Vitesse trouw na bewogen maanden

Mooi nieuws voor Vitesse: 'Leuk hoor, thuiszitten. Maar ben daar nog niet aan toe'

8 juni om 08:15

Edward Sturing blijft naar alle waarschijnlijkheid behouden voor Vitesse. De interim-trainer van afgelopen seizoen wil zijn club koste wat het kost blijven helpen, zo vertelt hij in de Gelderlander.

Nu zijn zevende (!) termijn als trainer van Vitesse erop zit, trekt Sturing de deur nog niet achter zich dicht in Arnhem. "Leuk hoor, thuiszitten. Maar daar ben ik nog niet aan toe", vertelt hij. "En Vitesse, ja, Vitesse moet gewoon voort blijven bestaan. Daarvoor is de club te groot. Te mooi."

Wat de rol van Sturing wordt, zal nog moeten blijken. Voordat hij aan de slag ging als interim-trainer was de geboren Apeldoorner enkel actief als hoofd jeugdopleiding in Arnhem. Nu lonkt mogelijk een rol als technisch manager. "Een aantal jaar geleden zei ik nooit meer trainer te zullen zijn. Maar de toekomst is lastig te voorspellen. Toen Phillip Cocu vorig jaar in de herfst opstapte, stonden ze bij Vitesse meteen weer voor mijn deur. Ik kon onder die omstandigheden, met zo’n crisis in de club, geen 'nee' zeggen."

"Maar nu is het echt even genoeg geweest. Ik heb het afgelopen jaar geen moment rust gehad. Overal waar ik kwam, was het Vitesse. Als ik uit ging eten, naar de winkel ging, of ging wandelen. Iedereen spreekt je aan. Dat is goedbedoeld, maar je krijgt geen tijd zaken van je af te laten glijden. Dat hoop ik in een andere rol wel te kunnen", besluit Sturing.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: