Vitesse heeft nog altijd miljoenenbedrag nodig

Vitesse heeft nog maar enkele dagen: 'Het is niet zo makkelijk gebleken'

7 juni om 16:51
Laatste update: 7 juni om 17:49

Vitesse is er nog altijd niet in geslaagd een geschikte investeerder te vinden. De Arnhemmers hebben tot 17 juni om te voldoen aan de licentie-eisen voor komend seizoen en luiden op de eigen website opnieuw de noodklok.

'De deadline van 17 juni komt steeds dichterbij voor Vitesse. Om de proflicentie te kunnen behouden dient Vitesse nog een aantal eisen te voldoen. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt', valt er in de zogeheten weekupdate van Vitesse te lezen. Want dat de tijd begint te dringen is duidelijk, weet ook interim-algemeen directeur Edwin Reijntjes.

"Het vinden van een investeerder, die voldoet aan onze voorwaarden, is nog niet zo makkelijk gebleken", begint hij zijn betoog. "Natuurlijk spreken wij met diverse geïnteresseerde partijen, maar tot op heden is er nog niemand met een concreet bod op tafel gekomen. Dat maakt het enorm lastig."

Om de kans op licentiebehoud te vergroten wedt Vitesse op niet één, maar twee paarden. "Het vinden van een investeerder én het zelfstandig creëren van een sluitende begroting, mogelijk met een garantiestelling van bijvoorbeeld een sponsor", verduidelijkt Reijntjes. "Linksom of rechtsom, de club moet blijven bestaan. Daar zetten we ons dag en nacht voor in. Maar ik ben en blijf positief", steekt hij de fans een hart onder de riem.

Vitesse kampt nog met een schuld van rond de negentien miljoen euro, welke dankzij een zogenaamde WHOA-procedure mogelijk door middel van een regeling afbetaald kan worden. "We zijn momenteel drukdoende om de schuldpositie, de liquiditeit en de mogelijkheden in kaart te brengen. Alle schuldeisers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de te doorlopen stappen. Het is vanuit daar zaak om zo spoedig mogelijk tot een akkoord te komen", aldus Reijntjes.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: