Vitesse leeft in spanning toe naar cruciale deadline

Vitesse leeft nagelbijtend toe naar beslissende deadline: 'Het is billenknijpen'

7 juni om 15:42

Vitesse leeft in aanloop naar de allesbeslissende deadline van 17 juni in grootse spanning. Dan wordt er beslist over de proflicentie van de Arnhemse club. Algemeen directeur Edwin Reijntjes geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat het op dit moment 'billenknijpen' is in het GelreDome. 

Om de proflicentie, die aan een zijden draadje hangt, te behouden, moet Vitesse een sluitende begroting zien te realiseren. Een behoorlijke klus, stelt Reijntjes. "Het vinden van een investeerder, die voldoet aan onze voorwaarden, is nog niet zo makkelijk gebleken", vertelt hij aan De Telegraaf. "Natuurlijk spreken wij met diverse geïnteresseerde partijen, maar tot op heden is er nog niemand met een concreet bod op tafel gekomen. Dat maakt het enorm lastig."

Om de kans van slagen groter te maken, schaakt Vitesse op twee borden. "Linksom of rechtsom, de club moet blijven bestaan. Daar zetten we ons dag en nacht voor in", vervolgt Reijntjes, die ondanks de grote zorgen positief gestemd is. 

Een belangrijke schakel in het proces dat Vitesse moet redden van de ondergang, is de zogeheten WHOA-procedure. Met deze procedure kan de schuldenberg gesaneerd worden. "De herstructureringsdeskundige, Hanneke De Conink, is momenteel drukdoende om de schuldpositie, de liquiditeit en de mogelijkheden in kaart te brengen. Alle schuldeisers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de te doorlopen stappen. Het is vanuit daar zaak om zo spoedig mogelijk tot een akkoord te komen", besluit Reijntjes. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: