Saliba vindt Oranje-aanvoerder Van Dijk een absolute leider

Oranje-opponent ziet in Van Dijk 'de absolute leider': 'Hij is de baas'

8 juni om 15:07

William Saliba ziet in Virgil van Dijk een absolute leider in het voetbal. De Fransman was dit seizoen een van de beste verdedigers van de Premier League, maar vindt de Oranje-aanvoerder nog een klasse beter. 

Saliba hield een openhartig interview met L’Équipe waarin hij liet weten welke speler op de wereld hij het meest bewondert. Volgens hem is Van Dijk is de man op het EK waar iedereen naar moet kijken. "Van Dijk heeft die natuurlijke uitstraling. Hij is de baas", vertelt Saliba over de Liverpool-verdediger.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

De 23-jarige speler van Arsenal kijkt enorm tegen de Nederlander op. "Je voelt aan alles dat hij de spitsen afschrikt. En ik wil graag hetzelfde beginnen te voelen." Iets wat volgens Saliba langzaamaan ok gebeurt. "Ik ben niet iemand die veel praat, maar ik denk dat ik achter Van Dijk bij de beste drie verdedigers van de Premier League hoor. Ik maak vorderingen en word een van de leiders."

Het Nederlands elftal staat op 21 juni tegenover Frankrijk. Hier zal Van Dijk hopen om een van de favorieten te verslaan en Saliba te pijnigen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: