Ajax bedingt doorverkooppercentage in Conceição-deal

'Financieel extraatje lonkt voor Ajax, dat wacht op nieuws uit Portugal'

8 juni om 18:13
Laatste update: 10 juni om 17:47

Ajax zal de recente ontwikkelingen rondom Francisco Conceição op de voet volgen. De Amsterdammers hebben een doorverkooppercentage bij een volgende transfer van de Portugese aanvaller, weet Voetbal International.

Eerder deze week communiceerden Ajax en FC Porto dat de koopoptie in het huurcontract is gelicht. De Amsterdammers hebben 10,5 miljoen euro ontvangen voor de 21-jarige buitenspeler en de ontwikkelingen volgen elkaar nu in rap tempo op. Porto zette trainer Sergio Conceição, vader van de aanvaller, op straat, waardoor er een vertrouwensbreuk met Francisco Conceição is ontstaan.

Volgens Portugese media hebben Europese topclubs daar lucht van gekregen. Chelsea, Borussia Dortmund en RB Leipzig zijn concreet in de markt voor Conceição, terwijl ook Bayern München en Atlético Madrid zouden meekijken. Conceição heeft naar verluidt een afkoopclausule in zijn contract, die het voor geïnteresseerde clubs mogelijk maakt om hem tot 15 juli voor dertig miljoen euro op te halen.

VI meldt dat Ajax bij een doorverkoop tien procent van de winst ontvangt. Als Conceição daadwerkelijk voor dertig miljoen verkast, maakt Porto dus 19,5 miljoen euro winst. De Amsterdammers krijgen dan 1.950.000 euro uit Portugal.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: