Frenkie de Jong: 'Denk zelfs als ik naar wc ga aan enkel'

Frenkie de Jong: 'Zit in je hoofd, zelfs als je 's nachts naar de wc gaat'

8 juni om 20:42

Frenkie de Jong hoopt nog steeds fit te zijn voor de start van het EK. De 27-jarige middenvelder gaf zaterdag een update over zijn enkelblessure bij het SBS-programma Wij Houden van Oranje.

Het is al langer duidelijk dat de eerste EK-wedstrijd tegen Polen een race tegen de klok is voor De Jong. De ex-Ajacied sluit echter niet uit dat hij op 16 juni in actie kan komen voor Oranje. "Het gaat goed. We doen er alles aan. Ik hoop dat ik er bij ben vanaf de eerste wedstrijd. Het is moeilijk om te beloven, maar het gaat goed", zegt de spelmaker van FC Barcelona.

De Jong is naar eigen zeggen continu bezig met zijn gekwetste enkel. "Ook als je ‘s nachts wakker bent en je loopt even naar de wc. Dan ben ik altijd even aan het kijken van: hoe voelt de enkel? Dat zit wel echt in je hoofd." De 54-voudig international vindt dat niet vreemd. "Op gegeven moment wil je vrij spelen als je op het veld staat. Maar ik denk dat het logisch is. Altijd als ik geblesseerd ben, denk ik er wel aan."

De Jong heeft nog een week om fit te worden. "We gaan voor die eerste wedstrijd, maar het hangt er echt vanaf hoe mijn enkel reageert en de volgende stappen gaat verwerken. Maar het herstel zelf gaat nu goed, het is afwachten."

De middenvelder liep de kwetsuur in april op tijdens het duel van Barça met Real Madrid. Hij moest per brancard van het veld worden gedragen in El Clásico. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: