Blind blikt vooruit op het EK

Blind gelooft in EK-winst: 'Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd'

9 juni om 08:38
Laatste update: 9 juni om 09:25

Daley Blind gelooft dat het Nederlands elftal het EK kan winnen. De verdediger weet dat Oranje niet bij de topfavorieten hoort bij de buitenwereld, maar ze zullen vol vertrouwen naar Duitsland afreizen in de jacht op de EK-titel.

"We gaan naar Duitsland om kampioen te worden", vertelt Blind in gesprek met Voetbal International. "Ik denk dat je realistisch moet zijn dat wij niet direct bij de topfavorieten horen als je vanaf de buitenkant kijkt, maar ik denk zeker dat wij een ploeg zijn waar landen niet graag tegen spelen. Wij kunnen van iedereen winnen, en ik denk daarom ook dat wij het EK zouden kunnen winnen. Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd. Daar geloven wij ook in, anders moet je niet eens meedoen."

Blind kijkt reikhalzend uit naar het EK, waarin Nederland gekoppeld is aan Oostenrijk, Polen en Frankrijk in de groepsfase. "Het speciale aan een eindtoernooi is dat de hele wereld meekijkt", aldus de 107-voudig Oranje-international. "De hele wereld ziet de wedstrijd die op dat moment wordt gespeeld. Er zijn nauwelijks meerdere wedstrijden tegelijkertijd, dus alle focus ligt op die ene wedstrijd waarin jij speelt. De stadions zitten altijd helemaal vol, met supporters van beide landen."

Volgens Blind komt er door de vele aandacht ook veel meer druk bij kijken. "Dat is iets wat het extreem mooi maakt, want uiteindelijk wil iedereen op het allerhoogste podium spelen, en dat is een EK of WK", zegt Blind. "Spelen voor je land, in volle stadions, in wedstrijden die ertoe doen. Dat is denk ik ook het grootste verschil tussen een normale interland en een interland op een eindtoernooi."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: