Sadílek mist EK door blessure

Zware tegenslag voor Sadílek: EK-deelname niet mogelijk door val tijdens herstel

9 juni om 09:19
Laatste update: 9 juni om 10:38

FC Twente-speler Michal Sadílek moet het EK aan zich voorbij laten gaan door een blessure, zo meldt de Tsjechische voetbalbond. De middenvelder liep een blessure op tijdens een herstelprogramma en is niet op tijd fit voor het EK.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Malta stond Sadílek de hele wedstrijd op het veld, waarna er een dag later een herstelprogramma op de planning stond. Tijdens een fietsprogramma kwam de Tsjech ten val en hij liep daarbij een snijwond op in het scheenbeengebied. Daardoor kan er een streep door het EK voor Sadílek.

"Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers", reageert bondscoach Ivan Hašek op de clubkanalen van FC Twente. "Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt."

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, kreeg het nieuws over Sadílek zaterdagavond te horen. "We leven enorm met Michal mee", aldus Bruggink. "We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk."

In totaal speelde Sadílek tot nu toe 24 wedstrijden in dienst van het Tsjechische nationale elftal. Hij was in deze wedstrijden één keer trefzeker.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: