FC Twente wil Sadílek verkopen

FC Twente wil basisspeler verkopen: 'Heb aangegeven dat ik een stap wil maken'

24 mei om 23:52
Laatste update: 24 mei om 23:52

De kans dat Michal Sadílek zijn laatste wedstrijd voor FC Twente heeft gespeeld, is groot. De middenvelder vertelt in de Kavárna Podcast dat de club hem na het komende EK in Duitsland wil verkopen. 

"Er gebeurt veel om me heen", vertelt Sadílek, die dit seizoen 38 officiële wedstrijden voor Twente speelde. "Dit zou mijn laatste seizoen zijn bij Twente, maar de club heeft de optie in het contract gelicht. Na het Europees kampioenschap wil de club mij verkopen en dat vind ik logisch. Ik heb ook aangegeven dat ik een stap wil maken." 

De international van Tsjechië verbindt wel een belangrijke voorwaarde aan een mogelijke transfer. "Ik heb de club gezegd dat de volgende stap een logische voor mijn carrière moet zijn. Als er niets komt waar ik een goed gevoel bij heb, dan wil ik niet weg. Dan wil ik verlengen, want ik wil FC Twente niet transfervrij verlaten."

De 24-jarige Sadílek vindt het belangrijk dat de Tukkers geld aan hem overhouden. "Ze namen mij over van PSV en ik wil de club daarvoor terugbetalen", vervolgt de controleur, die zichzelf wel in Duitsland, Italië of Spanje ziet voetballen. "Italië en Spanje zijn ook voor het leven naast voetbal prachtig, met name voor familie. In Duitsland ben ik dicht bij thuis, zodat ik familie en vrienden vaker kan zien. Elk land heeft voor- en nadelen, maar als er een goede club komt met een mooi plan, dan zal ik dat zeker niet afwijzen."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: