Curaçao van Advocaat verslaat ook Aruba

Advocaat opnieuw succesvol: Curaçao wint ook tweede WK-kwalificatieduel

9 juni om 10:14

Dick Advocaat heeft in de nacht van zaterdag op zondag ook zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Curaçao winnend afgesloten. Aruba werd met 0-2 verslagen. Door die zege is Curaçao weer een klein stapje dichter bij het beoogde doel: deelname aan het WK van 2026. 

Waar Curaçao in de eerste wedstrijd onder Advocaat (tegen Barbados) al vroeg op voorsprong kwam, hield Aruba lang stand. Na een klein uur spelen brak voormalig FC Groningen-middenvelder Juninho Bacuna de ban. Xander Severina, die uitkomt voor Partizan Belgrado, bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-2. 

De opstelling van Advocaat kende een behoorlijk hoog Eredivisie-gehalte. Zo waren er basisplaatsen voor  Eloy Room (Vitesse), Cuco Martina (NAC Breda), Jurien Gaari (RKC Waalwijk), Sherel Floranus (Almere City), Joshua Brenet (FC Twente), Godfried Roemeratoe (RKC) en Leandro Bacuna (FC Groningen). 

Advocaat en co. kunnen nu op vakantie, want de interlandperiode zit er alweer op. Curaçao moet in de poule, die verder bestaat uit Haïti en Saint Lucia, bij de eerste twee eindigen op de laatste voorronde voor het WK te halen. Dat WK vindt in 2026 plaats in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.