Meunier dreigt EK met België te moeten missen

Update: bevestiging van Belgische bond, ervaren international nog niet mee naar EK

9 juni om 13:43
Laatste update: 9 juni om 13:43

Het lijkt erop dat Thomas Meunier het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan. De Belgische rechtsback liep zaterdagavond tijdens de oefenwedstrijd tegen Luxemburg (3-0 winst) een hamstringblessure op, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. 

België won weliswaar van Luxemburg, maar na afloop waren het de zorgen om Meunier die overheerste. Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels, sprak weinig hoopgevende woorden tegenover Sporza. "Zondagochtend gaan we een mri-scan doen, maar het ziet er niet goed uit. Ik ben teleurgesteld." 

De 32-jarige Meunier, die begin dit jaar nog in verband werd gebracht met Feyenoord, is een belangrijke kracht voor de Belgische nationale ploeg. De verdediger, die tegenwoordig uitkomt voor Trabzonspor, was op de vier laatste eindtoernooien telkens basisspeler. In totaal speelde hij al 65 interlands. 

Die 66e zal er voorlopig niet komen, want het EK lijkt nu onhaalbaar. Maxim De Cuyper (Club Brugge) is op papier de meest logische vervanger van Meunier. De Belgen beginnen op maandag 17 juni aan het EK. Dan is Slowakije de tegenstander. De andere landen in Groep E zijn Roemenië en Oekraïne. 

Update: de Belgische voetbalbond heeft inmiddels bevestigd dat Meunier voorlopig niet afreist naar Duitsland. Hij kampt met een spierblessure. De komende dagen worden er tests uitgevoerd, alvorens er meer duidelijk zal worden omtrent zijn EK-deelname.