Colombia verslaat VS met klinkende cijfers

PSV-internationals krijgen pak rammel in oefenduel: Colombia haalt uit in VS

9 juni om 11:51

Colombia heeft de Verenigde Staten in de nacht van zaterdag op zondag op een zeer pijnlijke oefennederlaag getrakteerd. De Zuid-Amerikanen waren simpelweg veel sterker dan de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter, die speelminuten schonk aan PSV'ers Malik Tillman en Ricardo Pepi. 

Amerika trad tegen Colombia allerminst aan met een B-elftal. Zo waren er basisplaatsen voor Tim Ream (Fulham), Weston McKennie (Juventus), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) en Christian Pulisic (AC Milan). Toch was Colombia een maatje te groot. Na een kleine twintig minuten spelen stond het al 0-2. Jhon Arias en Rafael Santos Borre scoorden voor Los Cafeteros. Laatstgenoemde deed dat met een omhaal. 

Via Timoty Weah kwam Amerika nog terug in de wedstrijd, maar na het inbrengen van Tillman en Pepi liep Colombia uit. Richard Rios, Jorge Carrascal en voormalig Feyenoorder Luis Sinisterra tilden de eindstand uiteindelijk naar 1-5. 

De VS oefent komende donderdag nog tegen Brazilië. Op maandag 24 juni beginnen Berhalter en co. aan de Copa América in eigen land. In de groepsfase zal het af moeten rekenen met Panama, Bolivia en Uruguay.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: