Koeman noemt na hesjeshint twee namen van basisklanten bij Nederlands elftal

Koeman noemt na hesjeshint twee namen van basisklanten bij Nederlands elftal

9 juni om 18:16

Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders zullen allebei in de basis starten bij Oranje tegen IJsland, zo bevestigt bondscoach Ronald Koeman in gesprek met de NOS. De twee middenvelders moesten de eerste oefeninterland, tegen Canada, nog aan zich voorbij laten gaan.

In gesprek met de NOS bevestigt Koeman dat Reijnders en Koopmeiners gaan spelen tegen IJsland, dat maandagavond op bezoek komt in De Kuip. "Ik heb aan de voorkant gezegd dat iedereen minuten krijgt en we zoveel mogelijk spelers willen laten spelen. Dus dan kun je redelijk kijken wat het wordt", aldus Koeman.

De bondscoach verklapte ook al dat spelers die hesjes droegen op de training van zondag, in de basis gaan starten tegen IJsland. Onder meer Virgil van Dijk, Nathan Aké, Denzel Dumfries, Cody Gakpo en Stefan de Vrij droegen naast Koopmeiners en Reijnders ook een hesje.

Maandag trapt Oranje om 20.45 uur af tegen IJsland. Het is de laatste test voor de formatie van Ronald Koeman richting het EK. In Duitsland speelt Oranje op zondag zijn eerste wedstrijd, tegen Polen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: