Vink pleit voor verrassing bij Oranje: 'In grote wedstrijden toegevoegde waarde'

Vink pleit voor verrassing bij Oranje: 'In grote wedstrijden toegevoegde waarde'

9 juni om 20:18

Marciano Vink zou Jerdy Schouten graag in de basiself van het Nederlands elftal terugzien. Op een opvallende positie, want de analist ziet in de PSV'er een geschikte centrale verdediger voor Oranje, zo geeft hij aan bij ESPN, waar Vink zijn ideale opstelling deelt.

Naast Nathan Aké als linksback en Virgil van Dijk als de linker centrale verdediger, heeft Vink een verrassing in petto. "Jerdy Schouten, het is een middenvelder, maar aangezien hij bij PSV in alle grote wedstrijden een toegevoegde waarde was, waardoor hij op het middenveld vaak een '+1' kon creeren, vind ik dat het in het Nederlands elftal best wel zou kunnen."

"En dan kom ik gelijk bij mijn rechtsback", vervolgt Vink. "En dat is dus Lutsharel Geertruida. Mocht het zo zijn dat Schouten het middenveld indribbelt, wat hij bij PSV ook goed doet, dan blijft Geertruida achter en heb je gewoon nog drie man achterin, waardoor het eigenlijk goed dichtzit. Je hebt een slot op de deur. Gaat Geertruida het middenveld in, dan blijft Schouten achterin."

Op het middenveld plaatst Vink Frenkie de Jong, samen met Tijani Reijnders en Xavi Simons. "Ik vind sowieso dat hij een eerlijke kans in het Nederlands elftal verdient, oordeelt de analist over Simons. "Hij heeft veel gespeeld op een positie die niet helemaal de zijne is."

Op rechts ruimt Vink plaats in voor Memphis Depay en in de spits zou hij Brian Brobbey posteren. "Brobbey in de punt, met dat sterke lichaam wegdraaien. Hij kan de bal terugleggen op Simons en Memphis." De aanval wordt gecompleteerd door Cody Gakpo.

De volledige Oranje-opstelling van Vink: Verbruggen; Geertruida, Schouten, Van Dijk, Aké; Frenkie de Jong, Reijnders, Simons; Memphis, Brobbey, Gakpo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: