Perez ziet basisplek Oranje-duo niet zitten: 'Hij speelt niet, hij zeker niet'

Perez ziet basisplek Oranje-duo niet zitten: 'Hij speelt niet, hij zeker niet'

9 juni om 18:57

Als het aan Kenneth Perez ligt, worden Wout Weghorst en Steven Bergwijn in ieder geval geen basisklanten bij Oranje op het EK. De Deense analist pleit daarnaast voor plekje voor Donyell Malen bij de eerste elf van Ronald Koeman.

Bij ESPN stelt Perez zijn ideale Oranje-opstelling samen, op basis van de huidige EK-selectie van bondscoach Koeman. De Deen is direct duidelijk, als hij de plaatjes van de aanvallers in handen krijgt. "Hij speelt niet, hij speelt zeker niet", doelt Perez op respectievelijk Weghorst en Bergwijn.

Wie wel in de aanval mag starten, is Malen. Hij krijgt van Perez een plekje op de rechtsbuitenpositie. "Ik vond hem tegen PSV echt heel goed. Hij begon niet in de basis in de Champions League-finale, maar hij heeft een goed seizoen gehad. Ik vond hem ook erg goed toen hij inviel, in de laatste interland (tegen Canada, red.)."

"Ik moet ook eerlijk zeggen: ik vind niet dat Nederland zoveel goeds heeft, aan de rechterkant", gaat Perez verder. Xavi Simons valt echter buiten zijn basisopstelling. "Simons kan wel iemand zijn die in het toernooi erin komt en los van die druk komt."

De volledige Oranje-opstelling van Perez: Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Van de Ven, Aké; Frenkie de Jong, Schouten, Reijnders; Malen, Memphis, Gakpo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: