Kraay niet onder de indruk van Frimpong: 'Helemaal niet zo bijzonder goed'

Kraay wijst ideale partner voor Frenkie aan: 'Geweldige allrounder geworden'

9 juni om 22:19
Laatste update: 10 juni om 18:00

Hans Kraay ruimt in zijn ideale Oranje-opstelling geen plaats in voor spelers uit de Eredivisie. De analist deelt bij ESPN zijn favoriete opstelling en maakt hierbij enkele verrassende keuzes.

In het doel zou Kraay het vertrouwen uitspreken in Bart Verbruggen. Op de positie van rechtsback zou de analist kiezen voor Denzel Dumfries. "Ik weet dat Jeremie Frimpong in zijn nek zit, maar laat Frimpong maar lekker spelen voor de positie van hangend rechtsbuiten, waar die helemaal niet zo bijzonder goed in is."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Oostenrijk

In het centrum ruimt Kraay een plaatsje in voor Stefan de Vrij. "Iedereen heeft op zijn plek gespeeld. Geertruida, De Ligt, iedereen, maar hij is gewoon de beste rechter centrale verdediger van Nederland van de afglopen jaren én de komende jaren", aldus Kraay, die verder ook Virgil van Dijk en Nathan Aké achterin opstelt.

Op het middenveld kiest Kraay naast Frenkie de Jong voor Tijjani Reijnders. "Het is een geweldige allrounder geworden. Hij kan op tien, op zes, op acht. Hij heeft het echt verdiend." Voor het duo zou Kraay graag Teun Koopmeiners zien, ook bij Atalanta achter de spitsen speelt.

Op de flanken gaat de analist voor Xavi Simons en Cody Gakpo. "Ik weet dat Simons het best vanaf links is, maar dat doet Gakpo het liefst, vrij vanaf de linkerkant.” In de spits kiest Kraay voor Memphis Depay.

De volledige opstelling: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Frenkie de Jong, Reijnders, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: