Stewart laat zich uit over uitgaande transfers PSV: 'Wordt heel veel geïnformeerd'

Stewart laat zich uit over uitgaande transfers PSV: 'Wordt heel veel geïnformeerd'

9 juni om 23:01

Na een goed seizoen verwacht Earnest Stewart de nodige interesse in spelers van PSV, maar vooralsnog is het relatief rustig. De technisch directeur van de Eindhovenaren verwacht meer drukte ná het EK, zo geeft hij aan tegenover de eigen clubkanalen.

Op de vraag of er al veel belangstelling is voor de spelers van PSV, antwoordt Stewart dat het vooralsnog meevalt. "Er wordt wel heel veel geïnformeerd, maar er zal niet heel veel gebeuren voor het EK begint. Na en tijdens het EK gaat de storm echt waaien. Er is wel belangstelling in jongere spelers om ze te huren."

"Als iemand heel goed is op het EK en er melden zich clubs tegen wie het moeilijk is om 'nee' te zeggen, dan ga je daarover nadenken", voegt Stewart eraan toe. De technisch directeur van PSV is zich immers bewust van de rol die Nederlandse clubs spelen, als opleiders. "We moeten ook over vijf jaar nog succes hebben."

Stewart is gelukkig met het feit dat PSV zeker is van de Champions League, en de invloed die dat heeft op het spelersbeleid. "Dat maakt het makkelijker om spelers van buitenaf te halen", stelt hij, verwijzend naar Jerdy Schouten. "Hij wilde naar de Champions League en het Nederlands elftal. De bondscoach kijkt naar de topwedstrijden: Ajax, Feyenoord en de Champions League. En Jerdy zit nu bij de EK-selectie."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: