Kwakman tipt Koeman met 'voetballend middenveld': 'Wij moeten domineren'

Kwakman adviseert Koeman met verrassend middenveld: 'Moeten bal niet verliezen'

10 juni om 00:42

Kees Kwakman zou Joey Veerman graag in de basiself van bondscoach Ronald Koeman terugzien. Bij ESPN geeft de analist zijn ideale opstelling prijs voor het EK, waarin hij kiest voor een 'voetballend middenveld'.

Op doel opteert Kwakman voor Bart Verbruggen. In de verdediging staat Virgil van Dijk, waarmee Kwakman bij FC Groningen nog samenspeelde, links in het centrum. Naast de aanvoerder staat Stefan de Vrij geposteerd. Voor de backposities kiest de analist voor Denzel Dumfries en Nathan Aké.

Op het middenveld kiest Kwakman voor Frenkie de Jong, mits de middenvelder van FC Barcelona fit is. Wanneer De Jong ontbreekt, zou de voormalig speler van onder meer FC Volendam, NAC Breda en Augsburg kiezen voor Jerdy Schouten. Ook Joey Veerman en Tijani Reijnders hebben een plekje in de ideale elf van Kwakman.

"Ik ben voorstander van een voetballend middenveld", stelt de analist, die een parallel trekt met het middenveld van Kroatië. "Wij moeten voetballers hebben die de bal niet verliezen, anders kun je niet domineren." In de aanval kiest Kwakman voor Cody Gakpo, Memphis Depay en Donyell Malen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: