Van Hanegem: 'Frimpong kan belangrijk worden'

Van Hanegem: 'Hij was dé man bij Oranje, kan belangrijke schakel worden'

10 juni om 07:12
Laatste update: 10 juni om 08:36

Willem van Hanegem vond Jeremie Frimpong 'dé man bij Oranje' tijdens de ruime oefenzege op Canada. De Kromme is van mening dat de Bayer Leverkusen-ster ook prima een tandem zou kunnen vormen met Denzel Dumfries op het EK.

Van Hanegem zag Frimpong onder meer het gevaar van Alphonso Davies aan banden leggen. 'En aanvallend was hij ook nog erg dreigend.' Verrast was hij echter niet. 'Want bij Bayer Leverkusen leverde hij dergelijke topwedstrijden bijna wekelijks af. Met zijn snelheid, enthousiasme en rendement kan hij een belangrijke schakel worden voor het Nederlands elftal de komende weken', schrijft de oud-international in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Veel analisten oordelen echter dat Frimpong niet samen kan spelen met Dumfries aan de rechterkant, aangezien de Inter-back graag opkomt. 'Dat zie ik heel anders. Ja, Dumfries is op zijn best in een ploeg met drie centrale verdedigers waarin hij de ruimte heeft om veel op te komen. Maar volgens mij speelde hij bij PSV toch ook gewoon in een ploeg met vier verdedigers en toen telde Internazionale miljoenen voor hem neer? En met Frimpong kun je als trainer alle kanten op. Hij kan echt aan de zijlijn spelen, maar ook veel meer naar de as van het veld. Ik zie echt niet in waarom je niet met Dumfries én Frimpong zou kunnen spelen.'