Vink ziet Dumfries en Frimpong niet samen in Oranje-basis

Dilemma voor Koeman: 'De combinatie Frimpong en Dumfries, dat gaat gewoon niet'

9 juni om 09:04

Marciano Vink vindt dat Jeremie Frimpong en Denzel Dumfries niet samen opgesteld kunnen worden bij het Nederlands elftal. Frimpong maakte tegen Canada indruk als rechtsbuiten, maar volgens de analist vormt hij geen ideaal koppel met Dumfries. 

Vink is van mening dat je Dumfries niet zomaar op de bank kunt zetten bij Oranje, ondanks de uitstekende prestaties van Frimpong bij Bayer Leverkusen. "Hij (Dumfries, red.) had in de kwalificatie zes assists en hij was vaak de beste op het veld", aldus Vink bij Voetbalpraat. "Alleen de combinatie Frimpong en Dumfries, dat gaat gewoon niet. Dan komt Frimpong aan de binnenkant te spelen om ruimte te maken voor Dumfries."

Presentator Milan van Dongen doet vervolgens het voorstel om Dumfries aan de binnenkant te laten spelen, met Frimpong als rechtsbuiten. "Maar Lutsharel Geertruida is in die rol beter", antwoordt Vink. "Als je Frimpong opstelt, vind ik dat je Geertruida moet opstellen. De passlijn van Geertruida aan de binnenkant naar Frimpong aan de buitenkant was fantastisch, het was altijd een optie."

Volgens Vink zal Koeman gaan kiezen uit twee koppeltjes voor zijn ideale opstelling. "Dat zijn Dumfries en Donyell Malen of Geertruida en Frimpong. Ik denk dat dit de sterkste combinatie is voor beiden. Ik denk dat die twee koppeltjes de sterkste rechterkant kunnen vormen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: