Vermoedelijke opstelling Oranje tegen IJsland

Vermoedelijke opstelling: Oranje met negen wijzigingen in uitzwaaiduel

10 juni om 18:30
Laatste update: 10 juni om 08:28

Het Nederlands elftal speelt maandag de laatste oefeninterland in aanloop naar het EK. In de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland starten vermoedelijk negen andere spelers dan tegen Canada.

Ronald Koeman verklapte al dat de spelers die een hesje droegen op de afsluitende training zullen starten. Virgil van Dijk, Nathan Aké, Teun Koopmeiners, Denzel Dumfries, Cody Gakpo en Stefan de Vrij staan daardoor zeker aan de aftrap. De bondscoach gaf ook prijs dat Tijjani Reijnders zich mag laten zien. Daarmee kan de opstelling van Oranje grotendeels worden ingevuld.

Eerste doelman Bart Verbruggen behoudt zijn plaats, maar met Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Aké weet hij dus een geheel nieuwe defensie voor zich. Op het middenveld mag PSV-spelmaker Joey Veerman zich laten zien. Hij vormt een trio met Reijnders en Koopmeiners. Voorin moeten Xavi Simons, Cody Gakpo en Memphis Depay waarschijnlijk het verschil maken. Die laatste is daarmee de enige veldspeler die zijn basisplek behoudt.

Het zou betekenen dat Donyell Malen net als tegen Canada op de bank begint. Hetzelfde geldt voor Steven Bergwijn en Wout Weghorst, maar zij lijken weinig aanspraak te maken op een basisplaats op het EK. Frenkie de Jong ontbreekt maandag nog in De Kuip, al staat hij wel weer op het trainingsveld.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Veerman, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo