Vijf basisspelers Oranje op EK bekend

VI noemt vijf Oranje-spelers die zeker zijn van basisplaats op EK

10 juni om 07:46

Het geraamte van het Nederlands elftal krijgt vorm nu de start van het EK met rasse schreden nadert. Volgens Voetbal International weten vijf spelers van Oranje al dat ze in de basis staan op het eindtoernooi in Duitsland.

Ronald Koeman wil komende week, tijdens het tweede deel van de voorbereiding in Wolfsburg, het pedaal nog wat dieper indrukken, klinkt het. 'Wie weet dan zelfs met Frenkie de Jong in een prominentere rol dan alleen als de vrije man in het positie- en partijspel. De beoogde regisseur van Oranje zal uiteindelijk toch in de duels moeten durven komen, wil hij kunnen invallen tegen Polen', aldus VI.

Ook zal steeds meer duidelijk worden over de basisopstelling van Oranje tijdens het EK. 'Slechts een paar spelers weten dat ze gaan spelen, zoals Bart Verbruggen, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Lutsharel Geertruida en Depay', schrijft het weekblad. 'Anderen voelen het, Cody Gakpo, Tijjani Reijnders, Jeremie Frimpong en de rest moet zijn best doen om de bondscoach op andere gedachtes te brengen en anders is het even slikken, zelfs voor spelers die een vaste plek gewend zijn.'

Onder meer Denzel Dumfries dreigt dus buiten de boot te vallen, nu Frimpong en vooral Geertruida er goed opstaan. Hij was de voorbije jaren een vaste waarde in het Nederlands elftal. De kans is wel groot dat de Inter-back maandag start in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland.