'Afkoopsom Priske iets hoger voor Feyenoord'

'Feyenoord betaalt nog iets meer voor Priske en waakt voor Deense invasie'

10 juni om 08:38

Feyenoord en algemeen directeur Dennis te Kloese hebben hoge verwachtingen van Brian Priske, die tot in detail gescout is. De Rotterdammers zijn daarom bereid om ongeveer twee miljoen euro te betalen om de Deense trainer los te weken bij Sparta Praag, meldt De Telegraaf.

Eerder werd gerept over een afkoopsom van zo'n 1,5 miljoen euro, maar volgens de ochtendkrant ligt dat bedrag dus nog iets hoger. Te Kloese nam zijn tijd om de juiste opvolger te vinden voor Arne Slot en liet zich niet onder druk zetten door Sparta Praag-directeur Tomas Rosicky, die het onderste uit de kan probeerde te halen. Inmiddels is alles rond en Priske zal binnen enkele dagen gepresenteerd worden in De Kuip.

Wel zijn Feyenoord en Priske nog in gesprek over de invulling van zijn staf. 'De Rotterdammers willen geen totale invasie van Denen en hechten waarde aan een stuk van de eigen cultuur in de club, die sowieso al gewaarborgd wordt door John de Wolf als assistent', schrijft De Telegraaf

Priske al druk bezig met Feyenoord-selectie

Priske zou ondertussen onder de indruk zijn van de faciliteiten op trainingscomplex 1908. Daarnaast bekeek hij al talloze beelden van de Rotterdamse club, van de successen in een volle Kuip, Het Legioen op de Coolsingel en andere sportieve hoogtepunten. Feyenoord en Priske zijn ook volop in gesprek over de samenstelling van de selectie, nu belangrijke steunpilaren lijken te vertrekken.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: