MacNulty kan PEC Zwolle verlaten voor Leeds United

'Steunpilaar kan PEC Zwolle na één seizoen verlaten: Leeds United toont interesse'

10 juni om 11:26

Anselmo MacNulty kan rekenen op interesse vanuit Engeland, zo meldt Voetbal International. Onder andere Leeds United zou de verdediger van PEC Zwolle hoog op het lijstje hebben staan.

In december verlengde MacNulty zijn contract in Zwolle nog tot 2026. Of de Ier ook volgend seizoen nog voor PEC speelt is echter nog maar de vraag. Volgens VI kan hij rekenen op interesse van Leeds United en Leicester City. Ook Real Betis wordt genoemd, maar een terugkeer bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot wordt voorlopig onwaarschijnlijk genoemd.

MacNulty kwam vorig jaar over van VfL Wolfsburg, dat hem het jaar daarvoor verhuurde aan NAC Breda. In Zwolle groeide de verdediger uit tot vaste basiskracht in het elftal van Johnny Jansen. De Blauwvingers raakte in de defensie al Bram van Polen , die zijn pensioen aankondigde, kwijt. En Sam Kersten vertrekt naar sc Heerenveen. PEC lijkt dus geen haast te hebben wat betreft een vertrek van MacNulty.

Wel verzekerde de Ier volgend seizoen opgesteld te willen worden als centrale verdediger. "Anders moeten we een andere oplossing zoeken", dreigde hij eerder dit seizoen al. Afgelopen jaar werd MacNulty door Jansen vaak opgesteld als linksback wegens vele blessuregevallen in Zwolle.