Van de Kerkhof: 'Schouten wordt EK-sensatie'

Van de Kerkhof: 'Hij gaat de sensatie van dit EK worden bij Oranje'

10 juni om 15:30
Laatste update: 10 juni om 18:12

Willy van de Kerkhof vindt dat Jerdy Schouten altijd moet spelen bij het Nederlands elftal. Het clubicoon van PSV zou de 27-jarige controleur dan ook boven ploeggenoot Joey Veerman verkiezen, laat hij desgevraagd weten in Studio Oranje, de EK-podcast van VoetbalPrimeur.

Als Frenkie de Jong op tijd fit is, dan lijkt hij onomstreden. Het is vooralsnog de vraag wie er straks naast hem staat op het middenveld. Onder meer PSV-kampioenen Schouten en Veerman zijn in de race. Van de Kerkhof heeft een duidelijke voorkeur. "Schouten, absoluut. Ik vind überhaupt dat Schouten iedere wedstrijd moet spelen. Dat is zo'n belangrijke speler voor je elftal. Maar dat zal Koeman ook wel in de gaten hebben", zegt de oud-international in Studio Oranje.

Van de Kerkhof gaat zelfs nog een stapje verder. "Ik heb er wel goede hoop op dat Schouten de sensatie gaat worden van dit EK. Ja, dat gaat hij wel worden." Hij verwacht sowieso dat Oranje hoge ogen kan gooien. "Ik vind dat we een goed elftal hebben, met een goede coach. Ik heb hoge verwachtingen van het Nederlands elftal, in ieder geval dat we bij de laatste vier komen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: