'AC Milan geeft uitstel voorDe Ketelaere'

'Atalanta wil korting op Belgische sterkhouder, AC Milan geeft extra bedenktijd'

10 juni om 16:41

AC Milan heeft Atalanta Bergamo uitstel verleend over de keuze om Charles De Ketelaere definitief over te nemen, weet transferjournalist Gianluca DiMarzio. De Ketelaere werd het afgelopen seizoen gehuurd door Atalanta en kan via een transferclausule van 22 miljoen euro worden overgenomen door Atalanta.

Atalanta wil De Ketelaere graag overnemen van AC Milan, maar wil extra korting krijgen op de afspraken die in de afgelopen zomer zijn gemaakt. Atalanta en AC Milan hebben nog geen direct contact gehad, maar Milan heeft Atalanta zes dagen extra bedenktijd gegeven. In de originele afspraak was de deadline op 14 juni gezet.

Bij AC Milan had de Belg het moeilijk om zich echt te kunnen tonen, maar bij Atalanta is hij uitgegroeid tot een belangrijke pion. In Italië krijgt het jeugdproduct van Club Brugge dan ook flink wat lof. 

De Ketelaere wist in het afgelopen seizoen indruk te maken bij Atalanta Bergamo. In vijftig wedstrijden wist de 23-jarige aanvallende middenvelder veertien doelpunten te maken en elf assists af te leveren. Met de Italiaanse club won hij de Europa League door van het tot dan nog ongeslagen Bayer Leverkusen te winnen. AC Milan nam De Ketelaere in de zomer van 2022 voor 36,5 miljoen euro over van Club Brugge.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: