PSV komt met statement na supportersstraf KNVB

PSV komt met reactie: 'Geweldige galavoorstelling, maar feiten overduidelijk'

10 juni om 19:03

PSV moet het in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen stellen zonder supporters, zo heeft de aanklager betaald voetbal maandag bepaald. Algemeen directeur Marcel Brands reageert begripvol.

De supporters van PSV zijn collectief gestraft naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op 25 april. Het officieuze kampioensduel van de Eindhovenaren (0-8) werd in de slotfase ontsierd door vuurwerk vanuit het uitvak.

PSV zegt op de clubsite het voorval te 'betreuren'. "Het was een geweldige galavoorstelling van ons team, maar helaas werd deze in de slotminuten overschaduwd door het vuurwerk van onze supporters", aldus Brands.

De aanklager betaald voetbal deed PSV vervolgens een schikkingsvoorstel. Brands: "We hebben de schikking geaccepteerd, want de feiten waren overduidelijk. We moeten met z'n allen voorkomen dat dit nogmaals gebeurt voordat de gevolgen nóg erger zijn."

Het is nog niet bekend wie de eerste tegenstander wordt van PSV op vreemde bodem. Het conceptprogramma van de Eredivisie wordt volgende week bekend.