NEC heeft contractnieuws over Dirk Proper, transfer desondanks niet uitgesloten

NEC verlengt met smaakmaker, transfer desondanks mogelijk: 'Geeft ons ruimte'

10 juni om 20:59

Dirk Proper heeft zijn contract bij NEC met één jaar verlengd, tot medio 2026. Dat betekent echter niet dat de middenvelder deze zomer in Nijmegen blijft: Proper laat de deur voor een transfer namelijk open.

Via de clubkanalen maakt NEC bekend dat Proper met één jaar heeft bijgetekend. "NEC heeft de afgelopen seizoenen enorme groei gemaakt en ik zie dat de club nog steeds doorgroeit. Met deze contractverlenging groei ik samen met de club verder", reageert de kleine spelmaker, die duidelijk maakt dat een transfer ondanks zijn contractverlenging niet uitgesloten is. "Dat kan enerzijds door volgend seizoen weer het NEC-shirt te dragen. Anderzijds kan ik de club helpen op het moment dat er deze zomer een interessante club komt en ze bereid zijn NEC een bedrag te betalen dat de club verder brengt."

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de verlenging van Proper. "De ontwikkeling van Dirk toont de groei die de club doormaakt. Hij is een speler uit eigen opleiding op 22-jarige leeftijd die bepalend is, de aanvoerdersband draagt en vaste waarde is bij Jong Oranje. Dirk heeft altijd al aangegeven de club goed achter te willen laten. Nu hij een jaar langer vastligt, is zowel zijn als onze positie op de transfermarkt verstevigt. Het geeft Dirk én ons de ruimte om een weloverwogen beslissing te nemen over de vervolgstap."

Proper was afgelopen seizoen één van de smaakmakers bij NEC, dat zesde eindigde in de Eredivisie. De creatieveling kon echter niet voorkomen dat de Nijmegenaren in de play-offs ten onder gingen tegen Go Ahead Eagles.