Eerste reactie op De Jong-nieuws vanuit Oranje-kamp: 'Heel jammer voor ons'

Eerste reactie op De Jong-nieuws vanuit Oranje-kamp: 'Heel jammer voor ons'

10 juni om 23:07

Xavi Simons heeft duidelijk gemaakt dat hij niet in zijn maag zat met zijn doelpuntendroogte in Oranje. De aanvaller van het Nederlands elftal zegt ook te balen van het wegvallen van Frenkie de Jong.

Als Simons voor de camera van de NOS verschijnt, wordt hij direct gevraagd naar De Jong. Niet lang voor het interview werd duidelijk dat de middenvelder van FC Barcelona het EK toch aan zich voorbij moet laten gaan. "Heel jammer voor ons, hij is een heel belangrijke speler", begint Simons. "Ik hoop dat hij goed herstelt en snel terugkomt op het veld. We hoorden het vandaag (maandag, red.) van de trainer. Dat is heel jammer, want uiteindelijk is het een belangrijke speler voor ons. We gaan hem heus wel missen, maar we gaan ook ons best doen voor hem om er een mooi toernooi van te maken."

Simons maakte tegen IJsland zijn eerste goal in Oranje. Daar zat hij naar eigen echter niet tegen aan te hikken. "Nee. Of het een kwestie van doorgaan is, nu ik mijn eerste goal heb gemaakt? Nee, dat is het niet. Ik wil gewoon spelen, presteren met mijn land. Dit is het mooiste moment in mijn loopbaan, je hebt niet hoger dan dit. De goals en assists komen wel, het team is het belangrijkst. That's it. Ik heb niet de hele tijd in mijn hoofd dat ik wil scoren of assists wil geven, ik denk dat jullie dat meer hebben. Ik wil gewoon lekker spelen en genieten van het spelletje."