Ronald Koeman neemt het op voor Xavi Simons

Koeman ziet Simons worstelen met Oranje-vorm: 'Niet op zijn kop gaan staan'

10 juni om 08:56
Laatste update: 10 juni om 18:04

Ronald Koeman neemt het in aanloop naar het oefenduel met IJsland op voor Xavi Simons. De aanvaller annex middenvelder wordt gezien als één van de grootste talenten op de Europese velden. In het Nederlands elftal presteert hij vooralsnog echter onder zijn kunnen, ziet ook Koeman. "Maar het gaat komen."

"Wat ik zie aan hem, is nog steeds hetzelfde: hij is ongelofelijk gedreven, werkt keihard en heeft veel kwaliteiten", begint Koeman zijn lofzang op de persconferentie. "Dan is het aan hem om daar op een dusdanige manier mee om te gaan en niet op zijn kop te gaan staan op momenten dat hij een actie kan maken en voor balbezit moet kiezen."

De bondscoach adviseert Nederland vooral geduld te houden. "Xavi is een geweldig talent en ik denk ook dat we hem de tijd moeten geven. Tot nog toe ben ik supertevreden over zijn invulling. Kijk naar Jeremie Frimpong: die had misschien ook één wedstrijd nodig om over dat punt heen te komen", dicht Koeman Simons een mooie toekomst in Oranje toe.

Maandagavond speelt Nederland zijn laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het EK. Om 20.45 uur is IJsland de tegenstander in De Kuip. Een basisplaats voor Simons ligt in de lijn der verwachting.