Simons over transferkeuze na EK

Simons geeft meer informatie over mogelijke transfer: 'Nieuwe stap kunnen maken'

5 juni om 00:12
Laatste update: 5 juni om 00:30

Xavi Simons beslist pas na het EK over zijn toekomst. Dat laat de aanvaller annex middenvelder weten tegenover het Eindhovens Dagblad. Simons is eigendom van Paris Saint-Germain, maar kan zelf beslissen over de volgende stap in zijn carrière.

De voorbije weken wordt Simons aan clubs als FC Barcelona en Bayern München gelinkt, terwijl RB Leipzig hem graag nog een seizoen zou willen huren. Een terugkeer naar PSG ziet Simons naar verluidt niet zitten. Momenteel ligt de focus van de dribbelaar bij Oranje. "Ik beslis pas na het EK en heb ook nog eerst vakantie. Eerst wil ik me volledig op het toernooi concentreren."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Rot-Weiss Essen

  • logo

    RB Leipzig

Simons is blij met de stappen die hij tot nu toe gezet heeft in zijn nog prille carrière. "Het is geweldig dat ik me dit seizoen in Leipzig al met de beste spelers ter wereld heb mogen meten. De hogere intensiteit in de Duitse competitie en de manier waarop we druk hebben gezet, hebben ervoor gezorgd dat ik een nieuwe stap in mijn ontwikkeling heb kunnen maken. Plus de grote hoeveelheid ervaren spelers in Leipzig."

"Ook PSV was voor mij al een topkeuze en ik ben blij dat ik de club heb kunnen helpen om de weg naar de Champions League weer in te slaan", vervolgt Simons. "Ik kijk elke wedstrijd van PSV terug, omdat eigenlijk iedereen daar liefde naar mij heeft getoond."

Simons heeft nog een contract tot medio 2027 bij PSG. De Parijzenaren zouden de aanvaller annex middenvelder enkel op huurbasis van de hand willen doen. Een van de redenen daarvan zou zijn dat PSV een doorverkooppercentage zou hebben op de dribbelaar deze zomer.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: