Simons over zijn periode bij PSV

Simons lovend over PSV: 'Zij waren de ouderen die me onder de arm namen'

4 juni om 10:56

Xavi Simons is PSV nog altijd zeer dankbaar. De spelmaker van het Nederlands elftal vertelt aan het Eindhovens Dagblad dat hij nog elke wedstrijd van zijn voormalig broodheer terugkijkt.

Simons was in het seizoen 2022/2023 een dragende kracht bij PSV. Hij besloot na één jaar Eindhoven de stap te zetten naar RB Leipzig, dat hem huurde van Paris Saint-Germain. "Dat is de beste beslissing die ik heb kunnen nemen en ik ben blij dat ik het durfde", laat hij optekenen. "Het was voor mij persoonlijk een heel mooi seizoen met een prijs (de Duitse Supercup, red.), al hadden we beter kunnen eindigen."

"Ook PSV was voor mij al een topkeuze en ik ben blij dat ik de club heb kunnen helpen om de weg naar de Champions League weer in te slaan", gaat Simons verder. "Ik kijk elke wedstrijd van PSV terug, omdat eigenlijk iedereen daar liefde naar mij heeft getoond. Dit seizoen heb ik met onder anderen Boy Waterman en Patrick van Aanholt contact gehouden. Ze hebben mij in Eindhoven geholpen op de momenten dat het nodig was. Ik was de jongste en zij waren de ouderen die me een beetje onder de arm namen."

Het is nog onduidelijk waar Simons volgend seizoen speelt. De middenvelder annex aanvaller is nog eigendom van PSG. Diverse clubs willen hem huren van de Parijzenaren.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: