Oldenburger verdedigt Simons

'Mysterie' rondom Simons: 'Bij Oranje krijgt hij dat niet voor elkaar'

2 juni om 10:14

ESPN-commentator Leo Oldenburger heeft nog altijd vertrouwen in de kwaliteiten van Xavi Simons. Laatstgenoemde weet nog niet te overtuigen in het Nederlands elftal en het wordt volgens de verslaggever wel tijd dat Simons gaat presteren bij Oranje.

In gesprek met ESPN gaat Oldenburger in op de prestaties van Simons bij het Nederlands elftal. "We moeten niet de nadruk leggen op het feit dat hij het nog niet heeft laten zien. Hij komt er wel een keer doorheen. Als dat lukt heeft Oranje de komende tien jaar een topper in huis."

Bij PSV lag de ontwikkeling van Simons onder een vergrootglas, maar daar wist hij alsnog op de top van zijn kunnen te presteren. "Hij ervaart ogenschijnlijk geen druk", aldus Oldenburger. "Als seniorenspeler heeft hij het al waanzinnig gedaan. Ook bij Leipzig lijkt hij nu vrij van de druk te spelen, maar bij Oranje krijgt hij dat niet voor elkaar. Het is bijna een mysterie."

In de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman maakte alleen Virgil van Dijk en Denzel Dumfries meer minuten dan Simons in Oranje. Toch is de jongeling volgens Oldenburger niet zeker van een basisplaats op het aankomende EK. "Koeman heeft een hoop geduld met hem gehad en stelt hem wel steeds op. Koeman herkent en erkent wel zijn kwaliteiten, maar hij moet wel gaan presteren", vertelt de presentator. "Maar als hij straks wel een paar doelpunten maakt op het EK, loopt iedereen weer als een dolle hond achter Xavi Simons aan. Zo snel en opportunistisch is het voetbal wel."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!