PSG wil Simons niet verkopen door clausule in PSV-contract

'PSG wil Simons niet definitief verkopen door clausule in contract met PSV'

21 mei om 21:35

Xavi Simons kan deze zomer op veel interesse rekenen, maar Paris Saint-Germain lijkt hem niet definitief te willen verkopen. Volgens Le Parisien is daar een duidelijke reden voor: het contract met PSV.

Onder andere Bayern München en een aantal andere topclubs zouden Simons definitief willen overnemen. Dit zou kunnen voor tussen de zestig en zeventig miljoen euro, maar PSG wil de aanvaller niet verkopen. Bij een verkoop van Simons deze zomer, moeten de Parijzenaren een fors deel van de transfersom terug overmaken naar PSV. Hoe hoog dat percentage is maakt de krant niet bekend, maar PSG wil koste wat kost voorkomen dat de club nog meer geld moet overmaken naar Eindhoven.

Doordat PSG Simons niet wil verkopen, lijkt een volgende huurperiode meer binnen de mogelijkheden te liggen. Daarvoor zijn FC Barcelona en RB Leipzig de belangrijkste kandidaten. Door een clausule in het contract van Simons, kan hij bij een nieuwe huurperiode zelf zijn club kiezen. Zijn oude club Barça lijkt daarbij de voorkeur te hebben, terwijl Leipzig ook alles op alles wil zetten voor een tweede huurperiode van Simons.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: