'Zeker zes topclubs in de markt voor Xavi Simons'

'Xavi Simons heeft wat te kiezen: zeker zes topclubs concurreren met Barça'

22 mei om 08:07

Xavi Simons heeft over belangstelling niet te klagen. Ook Bayer Leverkusen, Chelsea, Newcastle United én het Manchester United van Erik ten Hag zijn volgens Mundo Deportivo in de markt voor de Oranje-international.

Het is bbekend dat Simons niet staat te trappelen om terug te keren naar Paris Saint-Germain, dat hem dit seizoen uitleende aan RB Leipzig. FC Barcelona leek de beste papieren te hebben om hem te huren, maar de concurrentie liegt er niet om: Bayern München werd al genoemd, terwijl Mundo Deportivo nu Bayer Leverkusen, Chelsea, Newcastle United en Manchester United toevoegt aan het rijtje met geïnteresseerde clubs.

Simons produceerde tien goals en vijftien assists voor RB Leipzig in 43 wedstrijden, nadat hij een jaar eerder al veel indruk maakte namens PSV. Hoe concreet de belangstelling uit München, Leverkusen, Londen, Newcastle en Manchester daadwerkelijk is, is afwachten. Pas na het EK met Oranje lijkt Simons een knoop te gaan doorhakken. Een terugkeer naar Barcelona, waar hij tussen zijn twaalfde en zeventiende speelde, zou nog steeds zijn voorkeur hebben.