Bayern wil doorpakken en Simons inlijven

'Bayern 'pusht' voor Simons en heeft belangrijke troef in handen'

4 juni om 11:43

Nieuwe ontwikkelingen rondom Xavi Simons: Bayern München maakt werk van de komst van de spelmaker, meldt Fabrizio Romano. Der Rekordmeister heeft een belangrijke troef in handen: de aanwezigheid van Max Eberl.

Eberl is sinds 1 maart voorzitter sport bij Bayern. Vorig jaar werkte hij als directeur sport bij RB Leipzig en wist hij Simons naar Die Roten Bullen te halen. Romano schrijft dat Eberl wil doorpakken om de Oranje-international te overtuigen. Bij Leipzig had Eberl al een belangrijke rol in het binnenhalen van Simons, door de overtuigende gesprekken die er tussen beide partijen werd gevoerd.

Simons is nog altijd eigendom van Paris Saint-Germain, dat hem deze zomer niet wil verkopen. Bayern is bereid om de middenvelder annex aanvaller te huren, klinkt het. Naast Bayern zijn er meerdere clubs die om de handtekening van Simons strijden. Zo wil Leipzig nog een jaar kunnen beschikken over Simons.

Het ligt in de lijn der verwachting dat er pas na het EK duidelijkheid komt over de toekomst van Simons. De speler zelf verklaarde recent zich eerst vol te willen focussen op het eindtoernooi met het Nederlands elftal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!