Naam van Clasie valt als optie voor Oranje: 'Die kan het niveau aan, maar...'

Naam van Clasie valt als optie voor Oranje: 'Die kan het niveau aan, maar...'

10 juni om 23:56

Hans Kraay junior ziet dat Oranje in een 'hele andere categorie' moet gaan kijken, nu Frenkie de Jong is weggevallen en datzelfde met Teun Koopmeiners dreigt te gebeuren. De naam van Jordy Clasie valt in de studio van ESPN, al wordt hij uiteindelijk niet als goede optie bestempeld.

"Het gekke is, en ik weet niet of ik dat nu al mag zeggen, dat we barstten van de goede middenvelders", begint Kraay bij ESPN. Tijdens de warming-up tegen IJsland viel Koopmeiners geblesseerd uit, terwijl vlak na de wedstrijd duidelijk werd dat De Jong niet meegaat naar het EK. "We zaten op een stuk of negen: Wieffer, De Roon, Koopmeiners, Frenkie, Reijnders, Wijnaldum erbij gekomen, Veerman en Schouten. Wat moesten we er allemaal mee en wat moest hij allemaal kiezen? Maar nu zijn er alweer vijf weg."

"Gravenberch was er al bij gekomen, maar het is niet zo dat jij, ik of iemand anders in dit gebouw zo kan zeggen: misschien moeten we nog even aan deze middenvelder denken", vervolgt Kraay, die ziet dat Oranje nu uit een andere vijver moet vissen. "Dan kom je in een hele andere categorie terecht, ja. Jij zegt net, respectvol: misschien moeten we denken aan Clasie denken, als het ook met Koopmeiners slecht is", richt de analist zich tot presentator Milan van Dongen. "Die kan het niveau aan, maar die heeft eigenlijk al bedankt."

"Maar het geluk is vanavond wel dat Veerman en Schouten een goede indruk hebben achtergelaten", concludeert Kraay. "Weliswaar tegen IJsland, dat is geen Frankrijk, Spanje, Duitsland of Italië. Maar ze zijn complementair aan elkaar."