Frenkie de Jong meldt zich op Instagram: 'Ik ben verdrietig en teleurgesteld'

'Verdrietige en teleurgestelde' Frenkie meldt zich: 'Alles aan gedaan'

10 juni om 23:29
Laatste update: 10 juni om 23:50

Frenkie de Jong heeft op Instagram gereageerd op het nieuws dat hij niet met Oranje meegaat naar het EK. Een enkelblessure speelt de middenvelder parten, waar hij uiteraard stevig van baalt.

Maandagavond, vlak na de 4-0 overwinning van Oranje op IJsland, werd bekend dat De Jong het EK aan zich voorbij moet laten gaan. Aanvankelijk leek de international op schema te liggen in zijn herstel van een enkelblessure, maar hij bleef last krijgen van een reactie. Op Instagram komt De Jong met een reactie op zijn uitvallen. 'Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen', zo schrijft hij.

'We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig', gaat De Jong verder. 'Het is een droom en de grootste eer om je land te vertegenwoordigen op een eindtoernooi. Het Oranje-shirt te dragen, het Wilhelmus te zingen en de support te voelen van het hele land. Maar nu ga ik, net zoals het hele Oranje-legioen ons team aanmoedigen vanaf de zijlijn. Let’s go boys.'

Bondscoach Ronald Koeman maakte na afloop van de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland al duidelijk dat hij een vervanger op gaat roepen voor De Jong. Wie dat is, zal nog moeten blijken. "Ik heb wel iets in mijn hoofd. Dat zal ik eerst intern communiceren. Dat is Quinten Timber niet", zei Koeman onder meer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)