'Buitengewoon' Oranje maakt indruk op IJslandse media

IJsland maakt buiging voor 'ongelooflijk goed' Oranje: 'Ze weten hoe het moet'

11 juni om 06:30
Laatste update: 11 juni om 06:30

Het Nederlands elftal is klaar voor het EK in Duitsland. Die conclusie trekken de kranten in IJsland, waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman veel lof krijgt toegezwaaid.

'Nederlanders dansen naar het EK', kopt Visir, de grootste krant van IJsland, na de 4-0 in De Kuip. Xavi Simons, Virgil van Dijk, Donyell Malen en Wout Weghorst maakten de goals. IJsland stuntte vrijdag nog door Engeland met 0-1 te verslaan op Wembley. 'We leken vol vertrouwen, maar Nederland vond al snel het ritme en zorgde voor eenrichtingsverkeer naar het IJslandse doel.'

Het optreden van Oranje wordt 'gedisciplineerd en aanvallend' genoemd. 'Ze gaan vol vertrouwen naar het EK. Deze Nederlanders weten gewoon hoe het moet', klinkt het.

Tekst gaat verder onder video

'Daar is Oranje ongelooflijk goed in'

Ook de IJslandse internationals zijn onder de indruk van Oranje. "Het was heel lastig", puft Valgeir Lunddal Friðriksson. "Ze hebben veel kwaliteit, in elke linie. Als ze ruimte krijgen, profiteren ze daar gewoon van. Dat is vanavond vier keer gebeurd."

Ook Hákon Arnar Haraldsson maakt een buiging voor de tegenstanders. "Ze waren ongelooflijk goed in het vinden van de ruimte achter de verdediging. Vanaf de zijkanten kregen ze de bal steeds in ons strafschopgebied. Het is ontzettend moeilijk om te verdedigen als ze zo goed timen."

DV schrijft: 'De prestatie van de IJslandse ploeg was prima, maar Oranje bleek een te grote hap. Het lokale MBL verwacht dat het Nederlands elftal, dat zondag het EK begint tegen Polen, hoge ogen gooit in Duitsland. 'Nederland ziet er buitengewoon goed uit', luidt de conclusie.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)