Memphis baalt van blessure De Jong voor EK

Memphis reageert bedroefd op absentie De Jong: 'Buitenwereld kan zeggen van niet'

11 juni om 07:16
Laatste update: 11 juni om 19:29

Memphis Depay denkt dat het Nederlands elftal Frenkie de Jong echt zal gaan missen op het EK. Bij de NOS vertelt de oud-ploeggenoot van de FC Barcelona-middenvelder hoe hard het nieuws aankwam bij de selectie, maar vooral bij De Jong zelf.

"Ja, dat is natuurlijk pijnlijk. Voor het team. Voor de trainer en al helemaal voor hem zelf het meest natuurlijk", vertelt Memphis over het nieuws rond De Jong dat maandagavond naar buiten kwam. "Hij heeft er enorm hard aan gewerkt om het te halen en zelfs meegetraind. Dan verwacht je dat in eerste instantie niet. Frenkie kennende komt dat ook hard bij hem aan."

De Jong was meerdere malen op het trainingsveld te zien en daarom had Memphis in ieder geval goede hoop op zijn meespelen. Toch spoort hij de middenvelder vooral aan om positief te blijven. "Hij heeft nog een hele lange carrière voor zich. Daarom moet hij verstandige keuzes maken. Bij mij kwam het ook hard aan. We hebben al een jaar niet gespeeld samen bij Oranje."

Over mogelijke vervangers van De Jong laat Memphis zich nog niet uit. "Het is zonde, want hij is heel belangrijk voor ons. De buitenwereld kan zeggen van niet en dat hij te vervangen is. Dat is ook zo. We hebben ook goede spelers, maar Frenkie brengt zoveel extra’s. Dat ga je wel missen." Memphis weet zelf niets over de ernst van de blessure en de toekomst van De Jong. "Het enige wat wij weten is dat hij niet meegaat en dat het pijn doet."