Potentiële De Jong-vervanger Joey Veerman baalt

Potentiële De Jong-vervanger baalt: 'Ik heb veel met Frenk aan tafel gezeten'

11 juni om 00:25

Joey Veerman baalt van het wegvallen van Frenkie de Jong bij Oranje. De middenvelder zou het zelf wel 'heel mooi' vinden als hij nu een basisplek weet te bemachtigen, al wil hij zichzelf nog niet rijk rekenen.

Voor de camera van de NOS wordt Veerman gevraagd naar het nieuws over De Jong, die deze zomer onverhoopt toch thuis blijft. "Het is superrot, natuurlijk. Ik heb de laatste dagen veel met Frenk aan tafel gezeten en over alles gesproken. Het is superjammer dat hij niet meegaat. Nee, in mijn optiek zat dit er niet aan te komen. Hij trainde mee en dat ging volgens mij ook best goed, maar medisch gezien kan ik er natuurlijk niet veel over zeggen."

Voor de camera van ESPN spreekt Veerman van 'een domper'. "Hij is gewoon de beste speler van het Nederlands elftal. Dat is voor iedereen natuurlijk klote, maar vooral voor hem zelf. Hij moet zelf maar vertellen wat het allemaal inhoudt." Of Veerman nu zelf zeker is van een basisplaats, durft hij niet te zeggen bij de NOS. "Ik heb geen idee. Ik hoop dat ik vandaag (maandag, red.) mezelf heb kunnen laten zien. Het zou heel mooi zijn. Of ik vind dat ik mezelf genoeg heb laten zien? Dat laat ik maar aan jullie over."

Tot slot wordt Veerman nog geconfronteerd met een opmerking van Rafael van der Vaart. De voormalig Oranje-international denkt dat Veerman een paar kilo kwijt is geraakt. "Misschien komt het door dat strakke shirt van het Nederlands elftal. Bij PSV hebben we Puma, dat is iets wijder", lacht de Volendammer. "Maar ik heb geen idee. We hebben hier hard getraind de afgelopen week, dus misschien ben ik wat afgevallen. Maar volgens mij niet."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: