Feyenoord haalt palen en netten weg uit De Kuip

Feyenoord heeft goed nieuws voor fans: 'Vertrouwen geven en belonen'

11 juni om 12:20

Een flinke opsteker voor de supporters van Feyenoord: de club verwijdert de palen en netten die rond het veld staan in De Kuip. De Rotterdammers willen daarmee tegemoet komen aan een 'breed levende wens'.

Feyenoord plaatste de netten in april 2023 na invoering van de nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers en andere voorwerpen op het veld. Directe aanleiding voor het nieuwe beleid was het aanstekerincident met Davy Klaassen, die tijdens De Klassieker op het hoofd werd geraakt. De netten en palen moesten een nieuw incident voorkomen, maar Feyenoord wil Het Legioen nu 'vertrouwen geven en belonen voor de nimmer aflatende steun'.

De Rotterdammers doen wel een beroep op Het Legioen. 'Hoewel Feyenoord het recent nog mis zag gaan bij meerdere wedstrijden van andere clubs, onder meer in de play-offs om promotie en degradatie, gaat het desondanks over tot het weghalen van de gezichtsbeperkende palen en netten in De Kuip. De club stelt dat het nu aan de supporters is om te laten zien dat dit kan.'

Mochten in de toekomst toch weer spullen op het veld komen die leiden tot het onderbreken of staken van wedstrijden, dan zullen de palen en netten weer terug worden geplaatst. Dat geldt dan minimaal tot het einde van het seizoen 2024/2025, waarschuwt de vicekampioen van de Eredivisie.

Voor Europese wedstrijden blijft het beleid hetzelfde. 'Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten', besluit Feyenoord.