Uitblinkers Schouten en Veerman reageren na zege op IJsland

Uitblinkend Oranje-duo reageert: 'We hoeven niks tegen elkaar te zeggen'

11 juni om 13:22

Joey Veerman en Jerdy Schouten weten dat ze erg complementair aan elkaar zijn. Het tweetal maakte indruk bij Oranje tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland en ze mogen, mede door blessures van anderen, hopen op een basisplaats op het EK.

"Ik hoop dat ik mezelf heb kunnen laten zien. Ik denk dat ik wel goed heb gespeeld", laat Veerman optekenen door De Telegraaf. Hij wist op het middenveld een goed koppel te vormen met Schouten. "We zijn op elkaar ingespeeld. Ik denk dat we dat deze wedstrijd hebben kunnen zien. We hoeven het niet meer met elkaar te bespreken, dat gaat gewoon automatisch. We weten van elkaar precies hoe we lopen. Maar dat is logisch, want we hebben het hele jaar samengespeeld."

Schouten gaf na afloop dezelfde verklaring voor zijn goede samenwerking met Veerman. "Naarmate het seizoen steeds langer duurt, krijg je steeds meer automatismen tussen ons. Dat heb je vandaag wel kunnen zien. We hoeven niks tegen elkaar te zeggen. Als hij iets doet, weet ik wat ik moet doen. En andersom", vertelt de middenvelder, die mag hopen op een basisplaats tijdens het EK. "Ik moet het laten zien op deze positie en dan hoop ik dat de keuze op mij valt."

Het Nederlands elftal heeft in aanloop naar het EK te maken gehad met meerdere tegenslagen. Zo vielen middenvelders Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners weg door blessures. Schouten vindt het lastig om een oorzaak aan te wijzen. "Ik denk dat het voor iedereen persoonlijk is. Joey en ik hebben ook een best lang seizoen achter de rug. Als ik dan voor mezelf praat, dan voelde ik me de afgelopen twee wedstrijden best wel fris. Dat is fijn."