'Feyenoord wil oude bekende van Priske halen, die actief is als amateurtrainer'

'Feyenoord wil oude bekende van Priske halen, die actief is als amateurtrainer'

11 juni om 17:15
Laatste update: 12 juni om 20:48

Anders Nielsen is bij Feyenoord in beeld om de nieuwe assistent van Brian Priske te worden. Door de exits van Marino Pusic en Sipke Hulshoff moet de Rotterdamse staf aangevuld worden. Etienne Reijnen, die net als trainer Arne Slot op weg was naar Liverpool, blijft mogelijk wél in De Kuip actief.

Nu hoofdtrainer Priske zo goed als zeker de vervanger van Slot wordt bij Feyenoord, kan De Stadionclub zich gaan richten op de invulling van de technische staf. Feyenoord wil twee nieuwe assistenten binnenhalen, nu John de Wolf en Reijnen als enige stafleden zijn overgebleven. Sparta Praag weigert om de huidige assistenten van Priske af te staan aan Feyenoord. Assistent-trainer Lars Friis wordt in de Tsjechische hoofdstad ook de opvolger van de aanstaande Feyenoord-coach.

1908 weet nu te melden dat Nielsen in beeld is bij Feyenoord. Priske kent zijn landgenoot nog van hun tijd bij Royal Antwerp. Daar was Nielsen ook al de assistent van de Deense coach. Momenteel is Nielsen de hoofdtrainer van Otterup B&IK, dat uitkomt op amateurniveau in Denemarken. Daarnaast zijn er nog andere kandidaten in beeld bij Feyenoord, dat nog geen definitieve keuze heeft gemaakt.

Over Reijnen heeft 1908 overigens ook nog nieuws. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij met Slot mee zou gaan naar Liverpool, maar de kans is aanwezig dat hij noodgedwongen bij Feyenoord blijft. De assistent beschikt namelijk nog niet over de juiste papieren en een werkvergunning.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: