'DNA van oud-ADO-talent gevonden op wapen Erasmus-schutter, rechter velt oordeel'

'DNA van voormalig ADO Den Haag-talent gevonden op wapen 'Erasmus-schutter''

11 juni om 17:59

De naam van voormalig ADO Den Haag-talent Servet A. (30) is naar voren gekomen in het onderzoek naar Fouad L., die verdacht wordt van het vermoorden van drie mensen in Rotterdam. Op één van de wapens van L. zat het DNA van het voormalig talent.

Afgelopen najaar werd Nederland opgeschrikt door verschillende schietpartijen in Rotterdam, waarbij drie doden vielen. Het proces tegen verdachte Fouad L. is nu in volle gang. Daarbij moest ook Servet A. voor de rechter verschijnen. A., een voormalig voetbaltalent dat in de jeugd van ADO heeft gespeeld, werd ervan verdacht een wapen te hebben verkocht aan schutter Fouad L..

Er is namelijk DNA gevonden van Servet A. op één van de wapens van Fouad L., zo schetst het Algemeen Dagblad. De oud-speler van ADO wordt echter niet veroordeeld wegens wapenhandel: de rechtbank acht onvoldoende bewezen dat A. het vuurwapen daadwerkelijk aan L. heeft verhandeld.

Toch krijgt de oud-voetballer een celstraf van 189 dagen. De rechtbank heeft hem namelijk wel veroordeeld voor wapenbezit. Fouad L., die ook wel bekend staat als de 'Erasmus-schutter', is nog in afwachting van het oordeel van de rechter. Hij moet deze zomer weer op zitting komen.