Portugal wint EK-uitzwaaiwedstrijd van Ierland

Portugal beleeft aan de hand van uitblinkende Ronaldo uitstekende EK-generale

11 juni om 22:40

Portugal heeft zijn uitzwaaiwedstrijd in aanloop naar het EK in Duitsland overtuigend gewonnen. Aan de hand van de 39-jarige Cristiano Ronaldo werd Ierland vrij eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. 

Waar Portugal afgelopen zaterdag nog met 1-2 verloor van Kroatië, ging het tegen Ierland een stuk gemakkelijker. Na achttien minuten spelen stond het al 1-0 in Aveiro. João Félix schoot de bal met links hard achter Liverpool- en Ierland-doelman Caoimhin Kelleher. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Turkije

  • logo

    Portugal

De Ieren hadden vrijwel niets in te brengen tegen het oppermachtige Portugal. Het duurde echter tot de 50e minuut voordat de formatie van bondscoach Roberto Martinez de score verdubbelde. Ronaldo schoot schitterend raak met links, en vierde dat doelpunt op kenmerkende wijze. 

Slechts tien minuten later kon de aanvaller van Al Nassr opnieuw juichen, na opnieuw een goal met links. Hij vijzelde zijn doelpuntentotaal voor Portugal daarmee op naar 130. 

Volgende week dinsdag begint Portugal aan het EK in Duitsland. Dan is Tsjechië om 21.00 uur de tegenstander. De andere twee landen in Groep F zijn Turkije en Georgië.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: