Ronaldo gelooft in EK-winst Portugal

Ronaldo: 'Geen ruimte voor fouten, komt door de generatie en talent dat we hebben'

12 juni om 08:28
Laatste update: 12 juni om 08:51

Cristiano Ronaldo vindt dat Portugal een team heeft dat mogen dromen van EK-winst. In de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het EK werd er met 3-0 gewonnen van Ierland. Ronaldo had een groot aandeel met twee treffers.

Na afloop van het duel wordt Ronaldo gevraagd naar een reactie op zijn eerste doelpunt. "Eén van mijn beste doelpunten ooit? Dat moet ik terugspoelen. Maar omdat de goal met links was moet hij wel ergens bovenaan komen te staan", antwoordt Ronaldo voor de camera van RTP.

Waar er met 3-0 werd gewonnen van Ierland, ging Portugal een paar dagen eerder met 1-2 onderuit tegen Kroatië. Dit kwam het Portugese elftal op veel kritiek te staan. "Succes kan alleen worden bereikt door kritiek, dat is normaal. De Portugezen verwachten veel van ons, er is geen ruimte voor fouten. Dat komt door de generatie die we hebben en het talent dat er rondloopt", aldus Ronaldo.

Portugal begint op dinsdag 18 juni het EK met een groepswedstrijd tegen Tsjechië. In dat duel kan Ronaldo minuten maken op zijn zesde EK ooit. "Voor mij is spelen voor de nationale ploeg een passie, een liefde", blikt de aanvoerder vooruit. "Als ik vandaag speel, is het gevoel altijd trots en passie. Beter dan dit wordt het niet."

Tot slot krijgt Ronaldo de vraag of zijn ploeg in staat is om de prestatie op het EK van 2016 te evenaren, toen het eindtoernooi werd gewonnen door de Portugezen. "De gedachte moet zijn: wees positief, doe alles stap voor stap. Dromen is gratis en dit team heeft het talent om te mogen dromen. Niets kan alleen worden bereikt zonder werk, we moeten werken en vechten", besluit de aanvaller.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: