Koeman wijst naar Frenkie de Jong na blessure

Koeman wijst na Barça-sneer ook naar Frenkie: 'Ligt ook bij de speler zelf'

12 juni om 11:35

Ronald Koeman vindt dat Frenkie de Jong er mede zelf verantwoordelijk voor is dat hij het EK aan zich voorbij moet laten gaan. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft met de 27-jarige middenvelder over diens enkelprobleem gesproken.

Na de wedstrijd tegen IJsland (4-0) sprak Koeman klare taal richting FC Barcelona, de club van De Jong. "Wij zetten de gezondheid van hem bovenaan, waar anderen dat niet hebben gedaan. Of dat bij de club niet is gebeurd? Ik weet dat die daar heeft gespeeld, terwijl hij niet honderd procent fit was." Op het persmoment van woensdag in Wolfsburg krijgt Koeman de vraag of hij nog altijd achter die uitspraken staat.

Koeman is zelf ook clubtrainer geweest en benadrukt dat hij altijd in het belang van het individu dacht. "Ik heb de risicofactor altijd redelijk goed kunnen inschatten", zegt hij. "Het ligt, en dat is alles wat ik er nog over ga zeggen, ook bij de speler. Daar heb ik met Frenkie ook over gesproken." Koeman wordt gevraagd of De Jong een 'draai om diens oren' heeft gekregen. "Ik denk dat ik iets meer inside informatie heb dan jij, in dit geval", zegt de keuzeheer tegen Valentijn Driessen.

"Ik heb er geen spijt van, absoluut niet", doelt hij op zijn uitspraken van afgelopen maandag. "Maar ik ben er ook wel weer klaar mee. Ik heb er met Frenkie heel goed over gesproken. Dat blijft tussen ons."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: