Mri-scan van Brian Brobbey gemaakt door KNVB

'KNVB maakt mri-scan van hamstring Brobbey, eerste verwachting is positief'

12 juni om 17:19
Laatste update: 12 juni om 17:30

De KNVB laat uit voorzorg een mri-scan maken van de hamstring van Brian Brobbey. Dat melden bronnen rondom het Nederlands elftal aan De Telegraaf. De spits van Ajax en Oranje moest de training van woensdagmiddag vroegtijdig staken. 

De supporters die woensdag de openbare training van het Nederlands elftal bezochten, zagen Brobbey en Matthijs de Ligt op een gegeven moment hard in aanraking komen met elkaar. Aanvankelijk leek de spits last te hebben van zijn voet, maar vervolgens voelde hij een aantal keer aan zijn hamstring. 

Brobbey verliet daarna met een lid van de medische staf de training. Diezelfde medische staf wil grote schade aan de hamstring volledig uitsluiten, en heeft om die reden besloten voor de zekerheid een mri-scan te laten maken. 

Mocht op basis van die scan geconcludeerd worden dat er wél sprake is van grote schade, dan zou Brobbey na Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners alweer de derde afvaller zijn van de afgelopen dagen. Verwacht wordt echter dat het meevalt.

Mocht bondscoach Ronald Koeman daadwerkelijk daadwerkelijk zonder Brobbey komen te zitten, dan heeft hij tot komende vrijdag om een vervanger op te roepen.